Какво е "Кислород" за вас? Как Хипербарната кислородна терапия работи за Здраве и Подмладяване?
Ние сме пионерите във внедряването на достъпни цени за Хипербарна кислородна терапия в барокамера за здраве и подмладяване в България.

Кислородът е най-важното хранително вещество достъпно на земята. Много от днешните заболявания, както и преждевременното стареене са причинени от липсата на кислород. Кислородът е в самия център на всеки биохимичен процес в тялото ни. Тялото оцелява без храна в продължение на три седмици, без вода в продължение на три дни, но без кислород само три минути. Нашето тяло се нуждае от енергия. 90% от енергията на тялото ни идва от кислород, само 10% от храната и водата.

Кислородът подхранва тялото, поддържа имунната система, унищожава токсичните вещества и спомага растежа на нови клетки. Днес атмосферата съдържа само 21% кислород. Само преди няколкостотин години кислорода е бил почти 35%.

Кислородът е ключов компонент на оптимално физическо и психическо здраве. Адекватни нива на кислород в тялото ви ще ви поддържат в равновесие.

Хипербарната Кислородна терапия днес не се използва само за лечение на сериозни заболявания, но е широко популярна и достъпна като естествена терапия за справянето с последиците от застаряването, стреса, болестите, нараняванията или свръх напрежението.

Как работи Хипербарната кислородна терапия?
Според физичния закон на Хенри, повишаването на атмосферното налягане позволява на повече газ да се разтвори във всяка една течност. Закона на Хенри е видим във всяка кутия с безалкохолна напитка. Когато газираното е консервирано в завода, то е подложено на натиск, така че повече въглероден диоксид може да се разтвори в напитката карайки я да се газира. Когато кутийката се отвори, налягането се освобождава. Без налягане, което да държи газа разтворен, течността ще се разгазира в рамките на няколко часа. Същия принцип се прилага за кислорода и плазматa, течната част на кръвта. Когато тялото е под налягане, плазмата, мозъчната течност (около мозъка и гръбначния мозък) и синовиалната течност (около ставите) разтварят повече кислород, отколкото биха били, ако не са под налягане. Това не само увеличава количеството кислород достъпно до тъканите, но и позволява да достигне кислород до области на тялото, до които по принцип би било трудно.
Хипербарната кислородна терапия е научно обоснована и се подчинява на закона на физиката, налична е като естествен и безболезнен метод.

Хипербарната кислородна терапия има три фази:
1) Сгъстяване: След затварянето на вратите, може да чуете сгъстения газ да циркулира.
2) Лечение: Лечението започва, когато налягането достигне предписаното ниво. По време на лечението може да си починете, да спите, медитирате или четете книга.
3) Декомпресия: Служителят ви казва, когато лечението е завършено. Налягането след това бавно се намалява с удобно темпо.

Хипербарна кислородна терапия за здраве и подмладяване:
Кислородната терапия може да помогне да се засилят антиоксидантните сили на организма и способността му да се бори със свободните радикали, стимулира метаболизма и противодейства на хипоксията (ниското ниво на кислород), което води до застой на клетъчната активност и оксидативен стрес.
Изследванията показват, че кислородната терапия може да помогне да се подобри ефективността на хемоглобина при транспортирането на кислород в организма, подобрява притока на кръв, като помага да се поддържат клетъчните мембрани гъвкави , детоксикира и се бори с инфекциите, като унищожава бактерии, вируси, паразити и гъбички, които виреят в ниско-кислородна среда и не разполагат с антиоксидантни средства за да се противопоставят.
Чрез Хипербарната кислородна терапия, се повишава концентрацията на разтворен в кръвния поток кислород много над нормалното ниво. Всички телесни течности, включително лимфна и мозъчно-гръбначна течност се напояват с лечебните ползи на този молекулярен кислород. Тя може да достигне тъкани, които не са достъпни за червените кръвни клетки, подобрява функцията на белите кръвни клетки , помага да се насърчи създаването на нови капиляри и периферни кръвоносни съдове.
Едно от най-поразителните свойства на ХБОТ, признато дори от конвенционалната Американска медицина е нейният мощен детоксикиращ ефект. Кожата е вашият най-голям орган, токсините в тялото се показват като кожни дефекти и обезцветяване.
Хипербарния кислород премахва токсините и естетическите ползи се проявяват като свежа, подмладена и изглеждаща здрава кожа.
Хипербарната кислородна терапия подобрява качеството на живот, потенциално увеличава дълголетието и е инструмент против стареене , тъй като поддържа стволовите клетки по-здрави, така че те да могат да поправят нашите тела и да ни подмладят.
Хипербарната кислородна терапия е технология от най-ново поколение и може да се инсталира в комфортна и приятна клинична, уелнес и спа среда.
www.barokamera-bg.com
ХИПЕРБАРИКА
ХБОТ
БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИНИЦИАТИВА


Нека направим ХБОТ достъпна за децата!