Кислородът прави чудеса: Магичната барокамера.

Хипербарната оксигенация е несложна процедура, при която много заболявания просто изчезват.

Хипербарна оксигенация – под това сложно име се крие една доста проста лечебна процедура в кислороднa барокамера. Тя протича при условия на повишено налягане или така наречената хипербарна атмосфера. За да се постигне терапевтичен ефект е необходимо налягането използвано за медицински цели, значително да надвишава това на околната среда. И тогава кислорода и барокамерата позволяват да се постигнат наистина магически резултати.

Как протича процедурата?

Пациента се поставя в камера под налягане, където в зависимост от заболяването, налягането се увеличава от един и половина до три пъти. В същото време през маска му се подава чист кислород.

Вероятно сте чували за кислородните коктейли. Обикновено те се използват за общо укрепване и нормализиране на метаболитните процеси. Коктейлa се получава чрез преминаване на кислород под ниско налягане под формата на малки мехурчета през пилешки протеин, добавяне в зависимост от целта на коктейла чай от шипки, глюкоза, витамин С, витамини от група Б и екстракти от лечебни растения. Като разпенители се използват плодови сокове или настойка от сладък корен. Един кислороден коктейл трябва да се пие бавно със сламка, два пъти на ден. На един прием обикновено е необходимо да се приемат около 200 мл от кислородната напитка.

Обикновеното вдишване на чист кислород или вътрешната му употреба обаче не винаги решават проблема с недостига на кислород или хипоксията. Но в барокамерата кислорода бързо се разтваря в междутъканната течност и концентрацията му надвишава обичайните стойности до 20 пъти. Освен това той навлиза в тялото в големи количества, насищайки тъканите и органите: премахва се кислородния глад, което помага да се възстановят изгубените функции на болния орган.

Освен това възпалителните, вирусните и инфекциозните заболявания често са причинени от активността на така наречените анаеробни микроорганизми, за които не е необходим кислород. В този случай лечението в барокамера може да премахне болестта без помощта на лекарства.

Вие ви се свят, изпитвате обща слабост, не спите добре и често боледувате? Не бързайте да приемате лекарства: може би всичко е свързано с елементарен недостиг на кислород и лошото здравословно състояние е причинено от хипоксия? Кислородната барокамера ще ви помогне да наситите тялото си с кислород и проблемът ще бъде отстранен заедно с всички негативни последствия.

Благодарение на тази процедура се усилва синтеза на костна тъкан и натрупването на калций в нея, който укрепва костите, образуват се нови капиляри в областите с нарушено кръвоснабдяване. А ако кръвта снабдява по-добре органите с кислород, то болестите ще изчезнат от само себе си.

Хипербарната терапия също така има силен противовъзпалителен ефект, което свежда до минимум използването на лекарства и пести от бюджета – това е особено важно при смяната на сезоните, когато инфекциозните и вирусни заболявания се обострят. Също така този метод се използва успешно при заболяванията на стомаха, в неврологията, при очни заболявания и хроничните възпалителни процеси на тазовите органи при жените.

По време на курс от терапията, много хора забелязват подобрение в общото здраве, премахване на хроничната умора. Барокамерата възстановява силите след тежка работа, има тонизиращ ефект и намалява неблагоприятните ефекти от мръсния въздух. Хипербарната оксигенация прекрасно повлиява красотата и поддържа младостта: по-добре работи ендокринната система, състоянието на кожата се подобрява.

Кислородните сесии укрепват нервната система, така че ще бъдете много по-устойчиви на стрес. Това е приятна процедура: лежите в камера под налягане, с маска през която се подава кислород. Сесията трае около час – можете и да поспите. Без дискомфорт, с изключение на това, че ушите малко заглъхват както при излитането на самолет. Броят сесии се определя индивидуално: обикновено около 10-12 до 40.

И все пак, преди да посетите бароакмерата, се консултирайте с лекар УНГ и ендокринолог. Не е желателно да се подлагате на хипербарна терапия при:

• остра вирусна инфекция
• повишена температура
• заболявания на ушите
• кръвни заболявания
• индивидуална свръхчувствителност към кислород.

Кислородът наистина прави чудеса – всеки може да изпита неговата магия. Рецептата за здраве и вечна младост е проста: насладете се на кислородните коктейли и се отпуснете в барокамерата.

телефон за консултации – 0882 123456