За Нас

За Нас

Какво е _Кислород_ за вас_

Барокамера Хипербарика

„Ние се задвижваме от нашата страстна вяра, че Хипербарната кислородна терапия ще бъде по силите на всеки, който се нуждае от ползата на кислородната терапия“ – Bалери Петров.

Ние сме пионерите във внедряването на достъпни цени за Хипербарна кислородна терапия за България в центъра ни Хипербарика.

Кислородът е най-важното хранително вещество достъпно на земята. Много от днешните заболявания, както и преждевременно стареене са причинени от липсата на кислород. Кислородът е в самия център на всеки биохимичен процес в телата ни.

Тялото оцелява без храна в продължение на три седмици, без вода в продължение на три дни, но без кислород само за три минути. Нашето тяло се нуждае от енергия. 90% от енергията на тялото ни идва от кислород, само 10% от храната и водата. Кислорода подхранва тялото, поддържа имунната система, унищожава токсичните вещества, и насърчава растежа на нови клетки.

Днес атмосферата съдържа само 21% кислород. Само преди няколкостотин години кислорода е бил почти 35%. Кислородът е ключов компонент на оптимално физическо и психическо здраве. Адекватни нива на кислород в тялото ви ще ви държат в равновесие.

Хипербарна кислородна терапия днес не се използва само за лечение на сериозни заболявания, но е широко популярен и достъпен като естествена терапия, можвща да се справи с последиците от застаряване, стрес, заболяване, нараняване или претоварване.

Според закон на физиката на Хенри,при повишаване на атмосферното налягане се позволява на повече газ, да се разтвори във всяка дадена течност.

Правото на Хенри се показва във всяка кутия с безалкохолна напитка. Когато содата е консервирана в завода, тя е подложена на налягане, така че повече въглероден диоксид да може да се разтвори в содата, карайки я да се газира.

Когато кутията се отвори, налягането се освобождава. Без налягане, разтворения газ в содата ще изчезне в рамките на няколко часа.

Същата основа, кислорода прилага при плазма, течната част на кръвта. Когато тялото е под налягане в плазмата, мозъчната течност (около мозъка и гръбначния мозък) и синовиалната течност (около ставите) се разтваря повече кислород, отколкото би било, ако те не са под налягане.

Това не само увеличава размерът на кислород, който е на разположение до тъканите, това позволява кислорода да достигне области на тялото, при които нормално би било трудно да се достигне.

Хипербарна кислородна терапия е научна и се подчинява на закона на физиката и е на разположение като естествено и безболезнено лечение.

Компресия: След като вратите са затворени, можете да чуете как въздуха циркулира при компресиране

Лечение: Лечението започва, когато налягането достигне предписаното ниво. По време на лечението може да си починете, сънувате, медитирате или четете книга.

Декомпресационен: Операторът ви уведомява, когато процедурата е завършена. Налягането след това бавно се спуска до нормалното.

Хипербарната кислородна терапия в Уелнес & Анти Стареене център:

Кислородната терапия може да помогне рязко да се увеличат анти оксидантните защитни сили на организма и способността им да се борят със свободните радикали, да стимулира метаболизма и противодейства на хипоксията (ниско ниво на кислород), което води до застой на клетъчната активност и оксидативен стрес.

Изследванията показват, че кислородната терапия може да помогне да се подобри ефективността на хемоглобина в транспортирането на кислород в организма, подобряване на притока на кръв, като помага да се поддържа клетъчните мембрани гъвкави ,да детоксикира и да се бори с инфекциите, като унищожава бактерии, вируси, паразити и гъбички, които виреят в ниски кислородни среди и не разполагат с антиоксидантни средства за да отвърнат на удара.

Чрез Хипербарна кислородна терапия, концентрацията на разтворен в кръвния поток кислород се повишава много пъти над нормалното ниво. Всички телесни течности, включително лимфна и мозъчно-гръбначна течност се изпълват с лековити ползи от този молекулярен кислород. Тя може да достигне тъкани, които не са достъпни за червените кръвни клетки, подобрява функцията на белите кръвни клетки и да се насърчи създаването на нови капилярни и периферните кръвоносни съдове.

Една от най честите употреби на HBOT, призната дори от конвенционалната американска медицина, е неговата мощна полза при детоксикация. При отлагане на токсини в кожата която е най големият орган, се получават дефекти по нея и обезцветяване.

Хипербарната кислородна терапия премахва токсините и естетическите ползи се отразява върху кожата ви – става свежа, подмладена и здрава.
Хипербарната кислородна терапия подобрява качеството и дълголетието на живот, тъй като тя поддържа стволовите клетки по-здрави, така че те да могат да поправят нашите тела и да ги подмладят.

Нашата хипербарна камера е закупена от Англия и е за хуманна употреба, сертифицирана от Лойд Регистър и е инсталирана в комфортна, приятна обстановка.

Попитайте ни за повече информация:  +359 884 444544.

Ние сме група от професионални. Попитайте ни за повече информация: Обадете се на: +359 884 444544