Множествена склероза и хипербарна кислородна терапия

Множествената склероза е опустошително заболяване, което може да опустоши тялото и ума. С хипербарната кислородна терапия, страдащите от нея могат най-накрая да намерят облекчение.
Хипербарната кислородна терапия е съществена част от плана за лечение на множествена склероза и трябва да е опция, която е достъпна за всеки с множествена склероза.

Множествена склероза и хипербарна кислородна терапия

Всеки, който някога е имал член на семейството с множествена склероза, знае колко разрушително може да бъде. Това е демиелинизиращо заболяване, което атакува централната нервна система. В зависимост от тежестта на заболяването, пациентите могат да живеят редовен, продуктивен живот в продължение на много години или десетилетия след поставянето на диагнозата, или могат да получат бързо, осакатяващо влошаване.
Хората с множествена склероза често се сблъскват с проблеми с равновесието, които в крайна сметка могат да ги поставят в движение с помощта на проходилка или инвалидна количка. Загубата на зрение и повишената болка също са общи симптоми, причинени от по-бавни нервни импулси. Ако множествената склероза атакува частта от мозъка, която контролира континенцията, може да се появи инконтиненция на пикочния мехур и червата. Ограниченото движение, спастичността и когнитивните разстройства също често следват разстройство с множествена склероза.

За съжаление, доскоро имаше много малко начини за лечение на множествена склероза. Експерименталните лекарства често са били всичко, което пациентите могат да използват, при възможно увреждане на тяхното здраве и физическо състояние. Други варианти включват възможни лекарства за пристрастяване, които нямат ефект върху симптомите на множествена склероза, но маскират болката, с която пациентите трябва да се справят всеки ден. За много пациенти с множествена склероза диагностицирането им е най-лошият ден от живота им. Всичко, което можеха да направят, бе да изчакат и да видят колко разрушителна е болестта в техния конкретен случай, да се надяват на бавно влошаване и да чакат да видят дали болестта атакува неврологичната им функция.
пациентите с множествена склероза могат да получат облекчение и по-добър живот с хипербарна кислородна терапия.

Множествена склероза и хипербарна кислородна терапия

Но Америка започва да приема терапия, която страните от целия свят са приемали от десетилетия. Хипербарната кислородна терапия е съществена част от плана за лечение на множествена склероза и трябва да е опция, която е достъпна за всеки с множествена склероза.
Изследванията показват обещаващо бъдеще за използването на хипербарна кислородна терапия за пациенти с множествена склероза. Статистически, пациентите, подложени на хипербарна кислородна терапия, изпитват по-малко болка, по-малко спастичност и подобрение на двигателната функция в сравнение с тези, които не са били подложени на терапия. Много пациенти също съобщават за повишаване на енергията, облекчение за пациенти, чиято множествена склероза ги е оставила с хронична умора и подобрение в когнитивната функция.

Разговорът с пациенти, които са преминали през HBOT за множествена склероза, също дава вълнуващи резултати. Един пациент, страдащ от множествена склероза в продължение на 15 години, се записва за 40 сесии. Първоначално нейната мускулна скованост и спастичност я оставяха неспособни да се движат в камерата. След три сесии тя претърпя големи подобрения в мускулната хлабина и гъвкавост. Способността й да се разхожда из къщата, да използва велосипеда си за упражнения и да запази контрола на пикочния мехур, се връщаше по време на сесиите на HBOT.
С обещаващи резултати, като описаните по-горе, пациентите с множествена склероза могат да получат облекчение и по-добър живот с хипербарна кислородна терапия. HBOT може да обърне и да спре увреждащите ефекти на множествената склероза върху тялото и да върне надеждата на страдащите.